NOOOooooo!

Help Support Reef Frontiers:

deadrose

Well-known member
Joined
Jul 1, 2003
Messages
97
Location
Vashon
The MH pendant I bought from Paparex is acting up on me... it starts to fire and then about 30 seconds in it quits. I've only been using it a couple weeks :-(

Does anyone know what would cause that particular action? Is it the bulb? The ballast? Starter? What?? I have nothing for backup yet, even my ballast for my actininc isn't wired up yet.

(and of course, this being Vashon island, my local options are slim to none)

*mope*

However, on a good note, I have a cleanup crew in and they're doing fine.

Heidi
 

Paparex

Member
Joined
Aug 11, 2003
Messages
10
Location
Bothell Wa.
noooooo

I would take it apart and check or clean the conection between bulb and conection. It was in storage for 4months but was working just fine before that.
 

deadrose

Well-known member
Joined
Jul 1, 2003
Messages
97
Location
Vashon
It finally stayed lit after a dozen or more tries. Will take it apart tonight, or early tomorrow, see if the contacts are dirty.

Thanks!
 

Doug1

Well-known member
Joined
Aug 1, 2003
Messages
249
Location
Southern Oregon
One trick I found with MH mogul sockets. Jeff gave me a ballast and fixture and Alice gave me a bulb, when I put them together no light :(
A couple people told me, UNPLUG it ahd take something to pry up the metal contact in the bottom of the socket,, I like the little pich doohickies with plastic handles, since that is the hot contact. Actually I think I unplugged the mogul wiring from the ballast. I am not fond of electrical shock and worry about discharging the ballast capacitor, FWIW
 
Top