Quantcast

PH meter problem

Help Support Reef Frontiers:

DonW

R.I.P.
Joined
Dec 15, 2003
Messages
8,753
Location
Tacoma, WA
Mine crept up to 19 yesterday and dotay dropped down to nothing, just the 1 on the left side of the display. This is what is displayed if the probe is disconnected.
Anyone had this happen?
Should I just order a new probe or the whole thing?

Thanks
Don
 

The Claw

Well-known member
Joined
Aug 8, 2004
Messages
91
Location
Selah Washington
Check the battery. Mine went ape nuts, but didn't give me the low battery signal. I put a new battery in, and it was just fine. (Until I accidently dropped it into my sump last week) New one arrived yesterday. What a putze!
 

NaH2O

Well-known member
Joined
Jan 25, 2004
Messages
8,568
Don - I also would try a new battery first, if you haven't done so. Did you check to see if there was anything stuck to the bottom of the probe? If none of these work, then you could probably get a new probe or try bigT's to see if it is just the probe or the unit.
 

The Claw

Well-known member
Joined
Aug 8, 2004
Messages
91
Location
Selah Washington
I got a pinpoint monitor from the Docs for 89.00. They probably weren't the best deal in town, but could get it here quick, and no one local had one.
 

DonW

R.I.P.
Joined
Dec 15, 2003
Messages
8,753
Location
Tacoma, WA
Thanks for all the replies. I did soak the probe for a few hours in cal soulution and it started displaying again but will not calibrate. The 7 setting will not balance out with the 10. So I guess I should assume bad probe?? I didnt try a new battery since it was only a few day old, but I will have to try tonight.

Thanks
Don
 

big t

tankless
Joined
Oct 21, 2003
Messages
1,914
Location
Denver
Hey Don, maybe you should try soaking your probe in some vinager? I don't know if that would kill it or not.
 

DonW

R.I.P.
Joined
Dec 15, 2003
Messages
8,753
Location
Tacoma, WA
big t said:
Hey Don, maybe you should try soaking your probe in some vinager? I don't know if that would kill it or not.
Tom,
I do that every sunday morning and keep the thing spotless. Since I could'nt get ahold of American, I called Milwaukee, they say bad probe or funky battery.

Thanks
Don
 

big t

tankless
Joined
Oct 21, 2003
Messages
1,914
Location
Denver
Duno Don, maybe that is what killed it? Did you tell the guys at Milwaukee that you soaked the probe weekly in vinager?
 

DonW

R.I.P.
Joined
Dec 15, 2003
Messages
8,753
Location
Tacoma, WA
big t said:
Duno Don, maybe that is what killed it? Did you tell the guys at Milwaukee that you soaked the probe weekly in vinager?
No but Ive done it every week for almost a year on this one. I only soak it for few minutes with weekly cleaning its really never dirty.

Don
 
Your email address will not be publicly visible. We will only use it to contact you to confirm your post.

Latest posts

Top